Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Kursu Hakkında Bilgi Alın
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Yetenek Sınavlarında genellikle en çok sorulan sorular cam, seramik, kağıt ve ahşap objelerinden oluşan geometrik formlar içeren kompozisyonlardır. Konuyu daha da açıklamak gerekirse Yetenek Sınavları her üniversiteye göre farklılık gösterebilir, bununla birlikte üniversitelerin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Yetenek Sınavları genellikle iki aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavlarda her ne kadar zaman ve kağıt ölçüleri farklılık gösterse de genellikle sorular 3 boyutlu formlara bakarak çizilmesinden oluşmaktadır.
Özellikle Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Yetenek Sınavlarına girecek öğrencilerin başta cam, seramik, kağıt ve ahşap gibi dokuları olan nesneleri üç boyutlu olarak görselleştirebilme becerisi oldukça önemlidir. Bunun için yapılacak en iyi şey bu nesneleri belli bir ışık altında ve belli bir kompozisyon şeklinde çalışılmalıdır. Böylelikle öğrenci yetenek sınavları için gerekli çizim bilgisini oluşturabilir.
Bu aşamada alanında profesyonel eğitmenlerden yardım almak öğrencinin kişisel gelişim süreci ve eğitim bilgisini doğru bir şekilde temellendirmesi açısından faydalı olacaktır…
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü ülkemizde sanat eserlerine yönelik, yeni gelişmekte olan konservasyon ve restorasyon bilincini bilimsel araştırma ve uygulamayla destekleyerek, bu alanda eksikliği duyulan bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla 2010 yılında Prof. Süleyman A. Belen tarafından kurulmuştur. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında dört yıllık lisans eğitimi vermeye başlayan bölümün programı resim ve heykelin yanı sıra, seramik, kağıt, ahşaptan üretilmiş sanat eserlerinin konservasyonu ve restorasyonunu içeren teorik ve ağırlıklı olarak uygulamalı temel dersleri; bu dersler için gerekli altyapıyı sağlamak amacıyla renk bilgisi, sanat tarihi, kimya, fizik, biyoloji, bilgisayar destekli çizim, görsel belgeleme teknikleri ve mesleki yabancı dil gibi destekleyici dersleri kapsamaktadır.
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Kursu Hazırlık Eğitim Programı
- Temel çizim teknikleri (kadraj,oran – orantı, perspektif,doku,kompozisyon)
- Çizgi ve Ton çalışmaları,
- Geometrik Form çizimleri,
- Nesne ve Obje çizimleri,
- Heykel çalışmaları,
- Portre çalışmaları,
- Model çizimleri,
- Artistik Anatomi çizimleri,
- İmgesel Kompozisyonlar,
- Renkli Kalem çalışmaları,
- Suluboya ve Kolaj çalışmaları,
- İllüstrasyon çalışmaları,
- Özgün çalışmalar,
- Yetenek sınavlarında çıkan soruların çalışılması,
- Sınav denemeleri,
- Portfolyo çalışmaları (Portfolyo isteyen okullara yönelik bölüm dosyalarının oluşturulması).
Güzel Sanatlara Hazırlık Eğitimini Tamamlayan tüm Öğrencilerimize “BAŞARI SERTİFİKASI” Veriyoruz…
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Kursu Eğitim Programına Kimler Katılabilir ?
- Güzel Sanatların Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler,
- Yurtiçi ve Yurtdışındaki üniversitelerin Portfolyo sınavlarında başarı kazanmak isteyen öğrenciler,
- Lisans veya Yüksek Lisans diplomasına sahip olmak isteyen öğrenciler,
- Mesleki kariyerini güzel sanatlar alanında ilerletmek isteyen öğrenciler,
- Lise öğrencisi 1, 2, 3, ve 4. sınıf ya da lise mezunu öğrenciler Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Hazırlık Eğitim Programına katılabilirler.
Güzel Sanatlara Hazırlıkta Mimar Sinan ve Marmara Mezunu Eğitmenler ile Üstün Başarı…
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Kursu Eğitim Takvimi
Arkhe Sanat Akademisi Eğitim Programı; hafta içi iki tam gün (Çarşamba, Perşembe) , hafta sonu iki tam gün ve hafta sonu bir gün (Cumartesi veya Pazar Günü) olmak üzere üç grup halinde devam etmektedir.
Ayrıca, Lise 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim programımız Ekim ayında başlayıp takip eden yılın Ağustos ayına kadar hafta sonu Cumartesi günü ve bir tam günden oluşmaktadır.
Kurs çalışma saatleri 11:00 – 17:00 arasındadır.
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Kursu Eğitim Sonunda Neler Kazanacaksınız ?
Eğitim sonunda Güzel Sanatlar Fakültelerinin Portfolyo başvurularında başarılı olacak ve istediğiniz eğitimi Lisans yada Yüksek Lisans eğitimini almaya hak kazanacaksınız.
Ayrıca yeteneklerinizi ve sanatınızı geliştirecek, tarzınızı belirlemiş olacaksınız.
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Portfolyo Çalışmaları
ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA EĞİTİM
Tüm eğitim uygulamalarımız uluslar arası standartlarda olup, öğrencilerimizin motivasyonu ve başarısı için %100 kalite ilkesi ile uygulanmaktadırFARKLI GRUP ve ZAMANLARDA DERS ÇALIŞMA İMKANI
Öğrencilerimize tercih ettiği eğitimlerin diledikleri saat ve grupla çalışma imkanı sunuyoruz.
DERS TELAFİ İMKANI
Kaçırılan kurs ve atölye derslerini öğrenci için uygun olan zamanlarda telafi etme ayrıcalığı.
ALTERNATİF ÖDEME KOLAYLIĞI
Tüm kurslarımız ve derslerimiz için öğrencilerimize uygun alternatif ödeme kolaylığı sağlıyoruz.
UZMAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Alanında uzman rehber eğitmenlerimizle öğrencilerimize hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite ve bölümler hakkında rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.
EĞİTİM SONRASI TAM DESTEK
Öğrencilerimize üniversite eğitim süreçlerinde hem projelerindeki başarıyı hem de derslerindeki eğitim kalitesini yükseltmek için destek sağlıyoruz.
%100 Öğrenme Garantisi
Her biri alanında uzman eğitmenler ile %100 eğitim garantisi sunan Arkhe Sanat Akademisi aldığınız eğitimin yeterliliğini garanti ediyor.