Fotoğraf Bölümü Kursu Hakkında Bilgi Alın
Fotoğrafçılık Bölümü Yetenek Sınavlarında genellikle en çok sorulan sorular çeşitli natürmort kompozisyonlardır. Konuyu daha da açıklamak gerekirse Yetenek Sınavları her üniversiteye göre farklılık gösterebilir, bununla birlikte üniversitelerin Güzel Sanatlar Bölümü Yetenek Sınavları genellikle iki aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavda her ne kadar zaman ve kağıt ölçüleri farklılık gösterse de Fotoğraf bölümüne öğrenci alan üniversiteler ilk aşamada öğrencilere genellikle imgesel olarak geometrik form (küp,küre, piramit vs) çizimi sorabilirler. İkinci aşamada ise genelikle öğrenciler ile yazılı veya test usulu sınav (genel kültür sınavı) ve mülakat yapılarak sınavlar tamamlanmış olur. Üniversiteler, mülakatlarda öğrencinin portfolyosuna inceleyip değerlendirebilir ve kendi gösterecekleri fotoğraflar üzerinden öğrencinin bilgi gücünü görmek isteyebilirler.
Özellikle Fotoğraf Bölümü Yetenek Sınavlarına girecek öğrencilerin başta nesnelerin imgesel olarak kompozisyonu, kadraj, oran-orantı, ışık-gölge ve doku gibi ana öğeleri yansıtarak çizdiklerini üç boyutlu olarak görselleştirebilme becerisi oldukça önemlidir. Bunun öğrenci belirli bir zaman tutarak bol bol geometrik form çizimleri ve imgesel çalışmalar yapmalıdır. Böylelikle öğrenci yetenek sınavları için gerekli çizim bilgisini oluşturabilir.
Bu aşamada alanında profesyonel eğitmenlerden yardım almak öğrencinin kişisel gelişim süreci ve eğitim bilgisini doğru bir şekilde temellendirmesi açısından faydalı olacaktır…
Eğitimin başlatılmasındaki amaç; bir yandan sanata dönük açılımı içinde, fotoğrafı gelişi güzellikten kurtararak üniversite düzeyine götürmek; bu bağlamda yaratıcı gücü açığa çıkartmak, sezgileri geliştirmek ileriye dönük ve doğru bakış açısı getirecek insanı yetiştirmek; deneme, denetleme ve sonuçlandırma süreçlerini içeren bilimsel metodlar çerçevesinde düşünmeyi kazandırmak bilimsel alt yapı ile donanmış meslek insanını biçimlendirmektir.
Fotoğraf Bölümü Kursu Hazırlık Eğitim Programı
- emel çizim teknikleri (kadraj,oran – orantı, perspektif,doku,kompozisyon)
- Çizgi ve Ton çalışmaları,
- Geometrik Form çizimleri,
- Nesne ve Obje çizimleri,
- Heykel çalışmaları,
- Portre çalışmaları,
- Model çizimleri,
- Artistik Anatomi çizimleri,
- İmgesel Kompozisyonlar,
- Renkli Kalem çalışmaları,
- Suluboya ve Kolaj çalışmaları,
- İllüstrasyon çalışmaları,
- Özgün çalışmalar,
- Yetenek sınavlarında çıkan soruların çalışılması,
- Sınav denemeleri,
- Portfolyo çalışmaları (Portfolyo isteyen okullara yönelik bölüm dosyalarının oluşturulması).
Güzel Sanatlara Hazırlık Eğitimini Tamamlayan tüm Öğrencilerimize “BAŞARI SERTİFİKASI” Veriyoruz…
Fotoğraf Bölümü Kursu Eğitim Programına Kimler Katılabilir ?
- Güzel Sanatların Fotoğraf Bölümlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler,
- Yurtiçi ve Yurtdışındaki üniversitelerin Portfolyo sınavlarında başarı kazanmak isteyen öğrenciler,
- Lisans veya Yüksek Lisans diplomasına sahip olmak isteyen öğrenciler,
- Mesleki kariyerini güzel sanatlar alanında ilerletmek isteyen öğrenciler,
- Lise öğrencisi 1, 2, 3, ve 4. sınıf ya da lise mezunu öğrenciler Fotoğraf Bölümü Hazırlık Eğitim Programına katılabilirler.
Güzel Sanatlara Hazırlıkta Mimar Sinan ve Marmara Mezunu Eğitmenler ile Üstün Başarı…
Fotoğraf Bölümü Kursu Eğitim Takvimi
Arkhe Sanat Akademisi Eğitim Programı; hafta içi iki tam gün (Çarşamba, Perşembe) , hafta sonu iki tam gün ve hafta sonu bir gün (Cumartesi veya Pazar Günü) olmak üzere üç grup halinde devam etmektedir.
Ayrıca, Lise 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim programımız Ekim ayında başlayıp takip eden yılın Ağustos ayına kadar hafta sonu Cumartesi günü ve bir tam günden oluşmaktadır.
Kurs çalışma saatleri 11:00 – 17:00 arasındadır.
Fotoğraf Bölümü Kursu Eğitim Sonunda Neler Kazanacaksınız ?
Eğitim sonunda Güzel Sanatlar Fakültelerinin Portfolyo başvurularında başarılı olacak ve istediğiniz eğitimi Lisans yada Yüksek Lisans eğitimini almaya hak kazanacaksınız.
Ayrıca yeteneklerinizi ve sanatınızı geliştirecek, tarzınızı belirlemiş olacaksınız.
Fotoğraf Bölümü Portfolyo Çalışmaları
ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA EĞİTİM
Tüm eğitim uygulamalarımız uluslar arası standartlarda olup, öğrencilerimizin motivasyonu ve başarısı için %100 kalite ilkesi ile uygulanmaktadırFARKLI GRUP ve ZAMANLARDA DERS ÇALIŞMA İMKANI
Öğrencilerimize tercih ettiği eğitimlerin diledikleri saat ve grupla çalışma imkanı sunuyoruz.
DERS TELAFİ İMKANI
Kaçırılan kurs ve atölye derslerini öğrenci için uygun olan zamanlarda telafi etme ayrıcalığı.
ALTERNATİF ÖDEME KOLAYLIĞI
Tüm kurslarımız ve derslerimiz için öğrencilerimize uygun alternatif ödeme kolaylığı sağlıyoruz.
UZMAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Alanında uzman rehber eğitmenlerimizle öğrencilerimize hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite ve bölümler hakkında rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.
EĞİTİM SONRASI TAM DESTEK
Öğrencilerimize üniversite eğitim süreçlerinde hem projelerindeki başarıyı hem de derslerindeki eğitim kalitesini yükseltmek için destek sağlıyoruz.
%100 Öğrenme Garantisi
Her biri alanında uzman eğitmenler ile %100 eğitim garantisi sunan Arkhe Sanat Akademisi aldığınız eğitimin yeterliliğini garanti ediyor.